האם הגיור שלה היה טוב?

שאלה:

שלום
גיורת שלא שומרת תורה ומצוות עדיין נקראת יהודיה וילדיה יהודים

תשובה:

שלום רב,

אם היא לא שמרה מצוות מעולם. כלומר, כבר מיד לאחר הגיור לא שמרה מצוות, קרוב לודאי שאינה יהודיה כלל, וכמובן גם ילדיה אינם יהודים. המהות של הגיור זה קבלת עול מצוות. אדם שמקבל על עצמו מצוות אולם לא קיים כלל, כלומר, הקבלה שלו היתה רק מהשפה ולחוץ הגיור אינו שווה כלום. אולם אם היא שמרה מצוות, לפחות את עיקרי המצוות, ואח"כ חזרה לסורה, קרוב לודאי שהגיור היה טוב, רק צריכים לבחון את הדברים ספציפית מול האישה.