מכשיר ליישור שיניים בשבת

שאלה:

שלום לכבוד הרב
רציתי לשאול היו לי קוביות בשינים על מנת לישרם וכעת אני נושא מכשיר שמטרתו לשמור על צורתם האם יש בעיה לשים אותו מערב שבת? והאם מותר לי להחזיר אותו אחרי האוכל לפה בשבת עצמה?

תשובה:

שלום רב

הכלל הוא שכל פעולה רפואית שלא ניתן לעשותה על ידי תרופה מותר לעשותה בשבת [למעט דבר הכרוך במאמץ], ממילא מותר ללבוש פלטה ליישור שיניים בשבת, הן אם מטרת ליישר את שיניים, הן כשמטרתה לשמור על המצב הקיים, או לכרוך גומיה על קוביות בשבת.