אשה שרוצה להצטרף להגרלה שנערכת על ידי בעלה

שאלה:

לבעלי יש רשימת תפוצה באימייל. כדי להרחיב את רשימת התפוצה שלו, הוא עורך הגרלה בין כל המנויים שמציעים לאנשי קשר להצטרף לרשימה שלו.

יש לי אימייל נפרד מבעלי, והשאלה שלי, האם גם אני יכולה להציע לאנשי הקשר שלי להצטרף לרשימה ועל ידי כך להצטרף להגרלה?

או שבגלל שאני אשתו זה פוסל אותי מלהשתתף בהגרלה?

תשובה:

שלום וברכה,

אין שום סיבה שלא תוכלי להשתתף בהגרלה אם את מביאה אנשים משלך, העובדה שאת אישתו לא מגרעת ממך את הזכות.

אלא שבכל זאת אנשים נמנעים לצרף קרובי משפחה להגרלה, כיון שאם יצאו הקרובים ירננו האחרים על ההגרלה שלא נעשתה ביושר, וכדי שלא יהיה לעז נמנעים מכך, אבל מצד הדין מותר. וישנה אפשרות שתכתבי את השם שלך על שם חברה אחרת כדי שלא יהיה לעז אם שמך יצא בהגרלה.

בהצלחה.