מי שאימו אכלה מאכל אסור בעת הריון, איך יתקן את עצמו מטבע רע?

שאלה:

שלום להרב,

שאלה: גבי מש"כ ביו"ד סי' פ"א ז' גבי מי שאימו אכלה בעת שהייתה מעוברת מאכלי אסורים וכו' שגורם לעת זקנה לבנה טבע רע, מה תקנה יש לאיש בעל תבושה שאימו כן עשתה ? ומה הדין לגבי גר צדק שאימו לא רק אכלה דבר שלנו אסור אף שבהם היה מותר אלא מצוי שאכלה מאכלי בכנסיה ומקומות כאלה של גוים, ואפילו נגיד לגר צדק שבא מן אומה הודו שעושים ממש ע"ז ומקריבים לאילילים מאכל ויש מהם שיאכלו מזה, האם יש דבר זה שיכול לגרום לו טבע רע בזקנותו או כיון שהתגייר ואמרינן כתינוק שנולד דמי לית לן בה?

תודה ברכה והצלחה

תשובה:

שלום וברכה

ראשית לגבי השאלה מה תקנה יש לאותו אדם שנולד בו טבע רע, יש לדעת שכל אדם יש לו את הטבעיים שלו ואת ההתמודדיות שלו, ובורא העולם נותן לו סיוע וכח להתמודד איתם. אין אדם שווה לחברו בנסיונותיו, כל אחד יש לו את המקום שלו, הקשיים שלו, הבחירה שלו, וגם הסיוע שלו.

לגבי גר צדק ברור הדבר שהטבע משתנה והוא כקטן שנולד כיון שנולדת בו נשמה חדשה, ושום דבר רע לא יארע לו. הפוסקים דנו אפילו על טבעיים גופניים שהם משתנים בגיור, כמו מי שמתו אחיו מחמת מילה שבגר אין לזה משמעות כיון שכקטן שנולד דמי, כל שכן בתכונות הנפש שיש להן קשר לנשמה…