הפרשת חלה – ברכה שאינה צריכה

שאלה:

שלום כבוד הרב,

פניתי אליכם בעבר לגבי הפרשת חלה מבצק שאני קונה במאפיה כשאחרי ההפרשה מעבירה את כולו כל שבוע למשפחה אחרת. השאלה שלי היא לגבי הפרשת חלה ביום שישי פרשת ניצבים והפרשת חלה נוספת ביום ראשון בבוקר ערב ראש השנה. אני מעוניינת להפריש פעמיים ביום שישי וביום ראשון וכבר סיכמתי עם 2 משפחות שונות שיקבלו את הבצקים.
אני מזמינה מהמאפיה 2 בצקים נפרדים ארוזים בנפרד. הם יחכו לי שניהם כבר ביום חמישי אחהצ. אחד מהם אקח על מנת להפריש ביום שישי ואת השני אקח מהמאפיה ביום ראשון בבוקר. זה ישמר עבורי. האם זה בסדר? האם יש פה ברכה לבטלה? הבצקים ינתנו ל 2 משפחות שונות.

תודה רבה!!!

תשובה:

שלום וברכה

זה בסדר גמור, ואין כאן ברכה שאינה צריכה [ברכה לבטלה לא שייך כי את מכוונת שלא יפטור את הבצק השני] כיון שאת עושה זאת בגלל שבצק על מנת להחלק זהו נדון רחב באלו אופנים מצטרף להפרשה אחרת.