חינוך דתי או חינוך דתי תורני

שאלה:

האם אפשר לדעת באמת מה ההבדלים בין שני סוי החינוך לילדים:
חינוך דתי
חינוך דתי תורני

הבן שלי בגיל 3 ואני רוצה להכניסו לחינוך דתי תורני ואשתי לחינוך דתי
אני חייב לעמוד על ההבדלים ולדקדק ביתרונות ובחסרונות
בבקשה תעזרו לי כי אני במלחמות עם אשתי בעניין.

תשובה:

שלום וברכה

ראשית אני רוצה לחזק אותך שמדובר במלחמה על החיים, לא על ניואנסים דקים… אבל ההגדרות שאמרת לא ממצות, אינני מכיר ובכל מקום יש בתי ספר מכל מיני זרמים וסוגים, ואינו דומה מקום אחד למישנהו. השאיפה העיקרית היא שהילד יגדל באוירה דתית של ממש עם יראת שמים, תפילות הכנה לחגים עם יראת שמים אמיתית, חומש ודינים וכו' וכו'. בתי הספר הממ"ד ברוב איזורי הארץ לא מספקים כלל! בהרבה מקומות האוירה כמעט חילונית לגמרי, אלא שיש יותר שיעורי דת… הנשירה שם היא עצומה לכיוון החילוני וחבל. גם הרמה מאוד נמוכה מבחינת ידע דתי. יש לשלוח למקום תורני ממש, תתייעץ עם רב מקומי ירא שמים שידריך אותך להיכן כדאי לשלוח את הילד באיזור מגוריך.

תסביר לאשתך, שאם היא רוצה ילד שמכבד ושמאמין באמת, היא חייבת חינוך אמיתי.

בהצלחה רבה ורוב נחת.