הלכות מזוזה – פתח קטן אצל השער הגדול

שאלה:

לכב' הרב שלום,

בקש"ע סי' י"א סעיף ח' מדובר על "פתח קטן אצל השער הגדול".

שתי משמעויות, שאינן זהות, למילה "אצל":
א. משמשת לציון "ליד", כמו במלכים א', י"ג כ"ד – "והחמור עמד אצלה והאריה עמד אצל הנבלה".
א"א. בהמשך הסעיף כותב הקש"ע "שני פתחים וביניהם עמוד רחב טפח", ניסוח שנראה ממנו שמדובר בפתח ועל ידו, מעבר לעמוד, פתח נוסף.

ולעומת אלה

ב. בקש"ע בהוצאת מכון אורות חיים הוסיפו תקציר (מעין כותרת) ליד כל סעיף. ליד סעיפנו מופיע "פתח בתוך פתח".

אם כן, האם מדובר בטעות בתקציר (שבאות ב' לעיל)? שהרי יש הבדל בין דלת מובנית בשער גדול, לבין דלת קטנה ליד שער גדול.

והלכה מהי לגבי שני המקרים השונים?

תודה!

תשובה:

שלום וברכה

זו לא סתירה, אכן מדובר בפתח שהוא מובנה בתוך הפתח הגדול, אלא שכיון שבדרך כלל רק הפתח הקטן פתוח ולא עיקר השעור, ויש ביניהם עמוד רחב, שהרי השער הגדול הרבה יותר רחב ומקיף, הם חייבים בשתי מזוזות.