הבטיח לתת קישוט כיתה האם צריך לתת את הכל

שאלה:

שלום כבוד הרב .
דיברתי עם אחד המורים והוא ביקש חומרים שיש לי משנה שעברה לתלות על הלוחות שלו ואמרתי לו שאתן מה שיש לי אך לא התכוונתי לכל הדברים . יש דברים שאני יכולה להשתמש בהם גם השנה . השאלה היא האם זה נקרא הבטחה ועליי לתת את כל מה שיש לי ? לא התכוונתי לתת את כל החומרים .. מה כבוד הרב אומר ?
תודה מראש

תשובה:

שלום וברכה,

סתם הבטחה לתת לא מתפרשת כהתחייבות על כל מה שיש לך. אלא יש לראות בזה כהסכמה לתת אבל לא מחייב לתת הכל. ולכן אינך צריך לתת את הכל אלא מה שברצונך לתת.

בהצלחה.