תפילה תוך כדי הנקה של תינוק

שאלה:

האם מותר תוך כדי הנקת תינוק לברך ברכת המזון,להתפלל…לומר תהילים?
ברור שרק במצב שהאשה מכוסה וצנועה…

תשובה:

שלום וברכה

אם האשה מכוסה בצניעות, וגם הידים נקיות ולא נגעו במקומות המכוסים שצריכים נטילה – מותר לקרוא תהילים וכדומה. לגבי ברכת המזון שהחמירו בה שלא לקרוץ אפילו בעיניו וכו', כמו בתפילת שמונה עשרה ממש, יש להחמיר.

הצטרף לדיון

5 תגובות

  1. אין גזירת הכתוב על "קריצה" הרעיון הוא שאת ברכת המזון אומרים בלי עיסוק בשום דבר אחר ובלי להחזיק שום דבר אחר ביד וכו' כמו בשמונה עשרה.

  2. 1) ואם יש חשש שאם היא תדחה ברכת המזון היא תשכח לגמרי לברך או תירדם עם התינוק או יעבור זמן?
    2) וכן אם היא שותה תוך כדי האם זה נחשב "אמצע סעודה" גם אם עבר "72 דקות" או לא?

  3. 1. אז יש להקל, אבל בינינו האוכל של הילד אינו sos בדרך כלל… רוצים להאכיל אותו, מברכים יפה ואחר כך מאכילים.
    2. זה נחשב אמצע סעודה, אבל לא מאכילים 72 דק'..