המתפלל על חברו נענה תחילה

שאלה:

אמרתי תמיד שבת דודה שלי תתחתן לפני ואני בטוחה שיש מלאך בשמיים שבאותו זמן שאמרתי הוא אמר אמן והיא עדיין לא התחתנה ולכן אני לא מתחתנת. מה לעשות? התפללתי בכיתי לה' ואני מרגישה שהמקטרג בשמיים לא מרפה

תשובה:

אלו שטויות והבלים, לא צריך לחפש סימנים ניחושים סגולות ומלאכים.. מה שכן, חז"ל אמרו המתפלל על חברו והוא צריך לאותו דבר, הוא נענה תחילה, תתפללי עליה [אבל לא רק מתוך כוונה לסגולה… מתוך לב רחום ורצון שיהיה לה טוב! עיבדי על עצמך בקטע הזה], ובעזרת ה' תראו שתיכן ישועה קרובה!

יום טוב.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. ברית כרותה לשפתים אבל לא לפחד בדיעבד, עצת היצר היא לומר תמיד ששום דבר לא תלוי במעשינו, זה עין הרע, או ברית כרותה וכו'. צריך להתחזק ולהתפלל זה מה שבורא עולם רוצה מאיתנו, התכלית שלו היא לא לסגור עלינו… הוא אב רחום.