מה דינו של צ'יפס פרווה שנאפה במגש חלבי בתנור בשרי?

שאלה:

אימי הכניסה בשוגג צ'יפס במגש חלבי בתנור בשרי. מלכתחילה, אין לאכול אותו. בדיעבד אחרי שאכלנו אותו, הפכנו לבשריים או חלביים, והיינו אמורים לחכות 6 שעות לפני מאכל חלבי, או חצי שעה לפני מאכל בשרי. או שהצ'יפס נשאר פרווה. ואין צורך, היה לחכות לפני מאכל חלבי\בשרי.?

אגב המגש החלבי והתנור הבשרי, לא היו בני יומם. האם בכל זאת יש להכשיר את המגש החלבי, על ידי חימום בתנור החלבי על החום ההכי הגבוה למשך 20 דקות.?

תשובה:

שלום וברכה

הצ'יפס פרווה ואתם לא בשריים ולא חלביים, כיון שהתנור אינו מוחזק כנקי יש להכשיר את המגש באופן הנ"ל, לנקות אותו ואת התנור היטב, להמתין 24 שעות ללא שימוש, ולהפעיל על החום המירבי ריק כחצי שעה.

הצטרף לדיון

7 תגובות

  1. זה אומר לנקות את התנור הבשרי היטב, וגם את המגש החלבי, לחכות 24 שעות לכל אחד מהם ללא שימוש, ואת התנור הבשרי להפעיל על החום ההכי הגבוה, ואת המגש החלבי לשים על החום ההכי הגבוה בתנור החלבי.?

    התנור הבשרי, הוא קטן, וקשה לנקות בו כל פינה ופינה. אם אצליח לנקות אותו כמיטב יכולתי, וזה יהיה כ90 אחוז, זה יספיק.?