התחזקות שבת מצוות ותפילות

שאלה:

שלום עליכם
האם אדם שלא שומר שבת שעל פי דין נחשב כגוי,
האם תפילותיו לא נענים?
האם שהוא מניח תפילין יום ביומו לא"נספר" לו לא "נחשב" לו?
האם כל מצוות עשה לא "נספרת" לו?
האם כל עוד שהוא לא שומר שבת אזי כל דבר שעושה על פי דין תורה לא "נחשב"???

תשובה:

שלום וברכה

אין קשר בין מנין המצוות לעבירות, אדם כזה יבוא על עונשו על מה שחילל את השבת, ויבוא על שכרו במה שהניח תפילין בצורה המיטבית. מחלל שבת נחשב כגוי לענין שאינו יכול להוציא את הרבים ידי חובתם, אבל מצד מעלתו האישית הוא יהודי, "ישראל אף על פי שחטא ישראל הוא", לעולם לא מפסיקים להיות יהודי!