ברכה על לחם מתוק

שאלה:

אם אני מרגיש בלחם מעין מתיקות מרגיש מעט מתוק לא ההיתי אומר שזה עוגה זה לא מתוק ממש מה הברכה?

תשובה:

שלום וברכה

כאשר המתיקות אינה משמעותית הברכה היא המוציא בכל מקרה. שים לב שההגדרה המהותית של פת הברה בכיסנין היא שמאפה מתוק מיועד יותר לקינוח מאשר לשובע, ולכן בכלל כל ההנהגה לברך על חלה מתוקה מזונות אינה ברורה כל כך, והגרש”ז אויערבך תמה על כך מאוד גם לבני ספרד, לכן ודאי גם אם נוהגים כך, מדובר בחלה המוגדרת מתוקה, ולא מה שנקרא “חצי מתוק” וכדומה. כמו כן יש לשים לב מאוד לנושא של קביעת סעודה, בכמות לא גדולה בכלל כבר יש לברך המוציא. ראה סי’ קסח סעי’ ו-ז. וראה עוד הרבה תשובות בענין זה כאן באתר.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום הרב, אז לחם עם מתיקות מסויימת אך לא מוגדר כמתוק (יש לחם פרוס שנקרא לחם בסגנון אמריקה של אנגל שיש מתיקות ברקע) ואוכל פחות מ170 גרם – מברך על נטילת ידיים המוציא וברכהמ?