ביטול הוראת קבע לצדקה

שאלה:

שלום: לפני חודשיים חתמתי על הוראת קבע, לא מוגבלת בזמן, ללב לאחים. זה היה לבקשתו של אברך שעוסק בזה ואמר שזה חיוני לפרנסתו. האם אני יכול לשנות את ההוראה לכולל שבו לומד הבן שלי? האם אני צריך לאמר זאת לאברך?

תשובה:

שלום וברכה

אתה יכול לשנות. בדרך כלל, כשנותנים הוראת קבע לא מוגבלת, אין הכוונה לתרום לעולם, אלא הכוונה היא לתרום עד שמחליטים להפסיק. לכן כשנותנים הוראה מוגבלת, זה חשש נדר ויש בעיה לבטל בלי התרת נדרים עם פתח ראוי, אבל כשנותנים הוראה שאינה מוגבלת לכאורה אין איסור לבטל.

והכי טוב לתת גם וגם, לב לאחים זה מקום ראוי…

אין צורך להודיע לו.

בהצלחה