רוצה להקנות את החפץ עבור חברו – כיצד יעשה

שאלה:

אם אני רוצה להקנות לחבר שלי מתנה לפני שבת.

למה אני לא יכול להקנות לו את הכלי בעצמי אלא צריך אדם שלישי שיגביה ויקנה את הכלי בעבורו?

תשובה:

שלום וברכה,

אם החפץ שלך או שכבר קנית לעצמך, ואח"כ אתה מחליט לתת מתנה לחבר, אתה צריך לבקש מאדם שלישי שיזכה עבור החבר, ואתה לא יכול להגביה חפץ שלך ופתאום ייהפך להיות של החבר. ולכן צריך שאחר יגביה ויוציא מרשותך ויזכה לחבר. אבל אם בשעת הקנייה אתה מכוון שאתה קונה עבור חבר, הקניין שנעשה חל עבור החבר, ואתה לא צריך אדם שלישי.

בהצלחה.

מקורות:

אינו יכול לזכות משלו עבור חברו – טור חו"מ סימן ר.

אם בשעת המקח כיוון שקונה עבור חברו קנה חברו, ואינו יכול לחזור בו – שו"ע חו"מ סימן קפג סעיף ד.