סליחות לפני התפילה – וידוי פעמים

שאלה:

שלום
אנו אומרים סליחות ומיד אח"כ מתפללים מנחה האם צריך לומר שוב ווידוי אחר החזרה או כיון שזה סמוך אין לחזור לומר ווידוי ?
אשמח לקבל מקורות כדי לעיין בזה תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

למעשה מה שאתם עושים כך עושים כל בני אשכנז, שמתפללים סליחות ומיד אחר כך שחרית, ואעפ"כ אומרים וידוי פעמיים, אין קשר בין הדברים, הוידוי הוא חלק מנוסח הסליחות וחלק מנוסח התפילה, ועל פי קבלה הוא ממש שייך לתפילת חזרת הש"ץ שעל כן הזהירו הפוסקים ובעיקר המקובלים שלא להפסיק בין תפילת הלחש לוידוי אלא לצורך גדול.