לחתום ערבות על סכום שלא יוכל להחזיר

שאלה:

אבא שלי מבקש ממני לחתום ערבות ואין לי אפשרות כלל לעמוד בהלוואה זו האם צריך או ראוי לחתום לו? בברכה

תשובה:

שלום וברכה,

חתימת ערבות מחייבת את הערב לשלם אם לא יוכל הלווה לעמוד בתשלום ההלוואה, ועל פיו של הערב מסכים המלווה להלוות. ולכן אם הערב יודע בעצמו שלא יוכל לעמוד בתשלום אסור לו לחתום ערבות, ונחשב שמטעה וגוזל מהמלווה. על כן למרות שאתה מעוניין לעזור לאביך, וגם לא נעים לך לסרב, אסור לחתום על ערבות כשאתה יודע מראש שלא תוכל לשלם.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע חו"מ ריש סימן צז שאסור ללווה לקחת הלוואה כשלא יוכל להחזירה ואם עושה כן נקרא רשע. וה"ה לחתום ערבות כשלא יודע מהיכן יחזיר.