להפסיד תפילה במנין לצורך עבודה משתלמת יותר

שאלה:

ערב טוב.

קבלתי הצעת עבודה משתלמת ביותר,אך ככל הנראה לא אכול להתפלל שחרית במניין,האם עלי לוותר על ההצעה?

תשובה:

שלום וברכה

אם יש לך מה לאכול ויש לך עבודה רק פחות טובה, לא הייתי מוותר בשום אופן על תפילת שחרית במנין, אינני רואה איך יהודי מתחיל את יומו בלי זה. עוד לפני שנכנס לשאלה של גדרי החיוב והחילוק שמחלק בזה המשנה ברורה בין הפסד ממון שלא צריך להפסיד, לבין מניעת רווח שאינה נחשבת הפסד, ולכן לדבריו יש לך איסור לקחת עבודה כזו, ראה בדבריו על השו"ע סי' צ סעי' ט, גם לולי האיסור שבדבר, אסור לנו בטירדות החיים לשכוח שבעצם נולדנו לצורך מטרה מסוימת… וכל השאר זה רק כלי כדי לסייע לנו לממש את העבודת ה' שלנו, ולא להיפך…

בהצלחה רבה ושיהיה תמיד רק שפע!