חפצים שהושלכו האם נעשו הפקר

שאלה:

שלום וברכה,

הנהלת ישיבה אשר אסרה על הבחורים בתוקף להחזיק מכשירי חשמל בחדרים, וכשראתה שממרים את פיה, שכרה בחופש כמה עובדים לפנות את מכשירי החשמל והזמינה את העירייה כדי לפנות את ה"גרוטאות" עוד לפני שהבחורים מגיעים.
האם מותר לקחת ממכשירי החשמל? ומה הדין במקרה שהבחורים יכלו להציל מידי העירייה?

תודה רבה!

תשובה:

שלום וברכה,

אם הושלכו החפצים למקום שאבוד, נעשו החפצים הפקר, יכולים אחרים לזכות בהם, גם אם עדיין לא ידעו הבעלים. אם החפצים נמצאים שבמקום שיכולים בעליהם להצילם, אין החפצים הפקר, ואסור לאחרים לזכות בהם.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע סימן קפא ונתיבות ס"ק א. ובנתיבות סימן שסא ס"ק ב.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. יש לה רשות להשליך את החפצים מהישיבה. אך השאלה האם החפצים נעשו כבר הפקר או שעדיין הם שייכים לבעליהם, וזה תלוי בתשובה הנ"ל.