האם מותר לזרוק חלב נוכרי

שאלה:

שלום לך. שמי מיכאל. אני אוכל רק חלב ישראל. השאלה היא כזאת: אם מישהו הביא לי בטעות מאכל שהוא חלב נוכרי, אני יכול לשים בפח זבל? האם זה לא יחשב לי כבל תשחית?

תשובה:

שלום וברכה

בודאי מותר לזרוק, האוכל נועד לסייע לנו בעבודת ה' ולא לגרום לנו להקל בדבר שנדחקו מאוד הפוסקים להתירו.

כמו כן יש לציין נקודה חשובה, שאין שום מערכת כשרות מהודרת שנותנת הכשר על חלב נכרי, והיום יש כזה ריבוי ושפע עצום של ממתקים ומאכלים מכל הסוגים בכשרות מהודרת, שאין כל טעם להקל ולאכול מכשרות שאינה מהודרת! כדאי מאוד להקפיד כיון שבאוכל מתועש יש הרבה מכשולים.

ערב טוב ושבת שלום.