לנסוע בשבת עם גוי שנוסע לצרכו

שאלה:

לכבוד הרב עם גוי נוסע בשביל עצמו האם מותר למבוגר לעלות איתו לבהיכנס רחוקה בשבת אי"פ שיש לו קרובה? ומה עם אין לו קרוב מותר? מה הדין בדיעבד האם יכול לחזור? תודה

תשובה:

שלום וברכה

גם אם הגוי נוסע בשביל עצמו אסור לנסוע איתו בשבת, יש בכך זילותא דשבת – זלזול ביום השבת, שהוא גם איסור דרבנן. כך שהדבר הזה אסור לגמרי ולא התירוהו אלא לצורך חולה הנזקק לטיפול רפואי, ואף זה בתנאים מסוימים. כמו כן, גם אם הוא נוסע לעצמו, מספיק שיטה את הרכב מעט ליד בית הכנסת ויעצור, שיש כאן כבר מלאכות הבערה שנעשו לצורך הישראל, וזה כבר איסור גמור של הנאה ממעשה שבת.