שיבולת שועל שנמכרה במכירת חמץ

שאלה:

בסד
לכבוד הרב.
רציתי לדעת בבקשה לגבי:
1. שיבולת שועל שהייתה במכירה לפסח- האם מותרת בשימוש שהרי שמעי שהיא נחשבת חמץ? (יש לציין שנמכרה לי בשקית וואקום אם זה משנה את הדין)
2. כף חלבית שעליה נוזל -נפלה על הכיריים שהכריים לא מוכשרות (בפסח רק שמו עליהם סנט מוריס וזהו)- מה דין הכפית?מה עם כבר השמשי בכפית לסירים אחרים- האם צריכים הגעלה?
תודה.

תשובה:

שלום וברכה

  1. שיבולת שועל היא אכן חמץ גמור, אבל אם זה נמכר במכירת חמץ היא מותרת באכילה.
  2. הכף והכלים הכל כשר. אני מניח שהכף לא היתה בחום שהיד סולדת, וגם הכיריים היו כבר בלועים באינו בן יומו, ולכן אף שלכתחילה יש להחמיר שלא יגע כלי חם על כיריים שאינן כשרות, בפרט כאשר הן לא נקיות! בדיעבד במקרה הנ"ל יש להקל.