טבילת כלים בצלחת שנעשתה על ידי גוי ונצבעה על ידי יהודי

שאלה:

קניתי צלחות פורצלן חלקות, בכדי לעצב אותם בעיצוב אישי.
עיצבתי. והכנסתי לתנור בכדי לגמור את עיצוב הצלחות (כך הוא סדר העבודה).
האם אני צריכה לטבול את הכלים?

תשובה:

שלום וברכה

לכאורה נראה שיש לטבול ללא ברכה.

מקורות:

בשו"ת עמק התשובה ח"ח סי' צב כתב, שמה שהתירו באופן שגמר המלאכה על ידי גוי, הוא דוקא כאשר על ידי הגוי עדיין הכלי לא ראוי לשימוש, או באופן שהיהודי מבטל את מעשיו של הגוי וגומר שוב, כמו בקלקול כלי חשמלי ותיקונו על ידי ישראל, אבל אם הכלי כבר ראוי לשימוש ואתה רק מוסיף עליו ציור, לכאורה חיוב הטבילה אינו בטל ממנו. אמנם אין לברך על הטבילה, שכן הורה הגרי"ש אלישיב, שמיש קונה כלי שאינו מיועד כרגע לשימוש, כמו כוסית של נר נשמה והוא מייעד אותו לשתייה, יש חיוב לטבול ללא ברכה, כי אמנם הוא נעשה על ידי גוי אבל יועד לשימוש על ידי הישראל, וזה כבר דומה למקרה שלך, שהגוי עשה צלחת ראויה לשימוש, אלא שהיא לא מיועדת לשימוש עד שיעשה בה ציור וצביעה, ולכן נראה שיש לטבול ללא ברכה.

הצטרף לדיון

תגובה 1