הוצאת בלוטות שומן מהפנים בשבת ובחול

שאלה:

מצוי שיש נקודות שחורות באף שמגיעות משומן וכד' בתוך הנקבוביות
א. האם גבר מותר להוציא אותם, או שיש בזה לא ילבש [זה לא כ"כ נעשה לנוי (אין באמת הבדל חיצוני ניכר לפני ואחרי) כמו אלא יותר כמו משהו אסתטי]
ב. האם מותר בשבת להתעסק עם זה ולהוציא משם מוגלה. (לא יוצא דם)

תשובה:

שלום וברכה

מותר להוציא, המראה הזה מפריע לו. פעולת נוי שאסורה היא התייפות מעבר לקיים ולא מניעת דבר שמגונה בעיניו.

אם בטוח זה לא מוציא דם מותר בשבת, אבל כדאי להמנע כי זה קרוב למכשול, ראה עוד כאן בענין זה.