לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

האם מותר לשחק כדורגל בשבת

שאלה:

שלום כבוד הרב יש לי שאלה
האם מותר לשחק כדורגל בשבת על מגרש מאספלט
ואם שיחקתי זה נחשב חילול שבת

תשובה:

שלום וברכה

אין לשחק בכדור אלא במקום מרוצף או אספלט, וכשהוא גם מקורה, אבל תחת כיפת השמים אין לשחק.

כמובן גם במקום מקורה ומרוצף אין זה כבוד השבת, השבת נועדה לעיסוקים מרוממים ומשפחתיים ולא למשחקי כדור וספורט.

מקורות:

שמירת שבת כהלכתה פרק טז סעי' ו.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. מחילה אך מרן הגרע יוסף זצל בחזון עובדיה אוסר משחק בכדור כדברי מרן שוע בסימן שח.למרות שיש כאלה שאמרו בשם הגרע יוסף שחזר בו עקב המציאות שהשתנתה.דעת בנו הרב יצחק יוסף שאסור לטלטל הכדור אלא רק ליתנו לקטן.תודה

  2. אתה מדבר על נושא נוסף של מוקצה, שבזה החמיר הגר"ע יוסף לספרדים ורבים טענו שגם לספרדים אין להחמיר אלא במשחק שאדם מייחד לעצמו כמו ייחוד אבן או עץ למשחק ולא בכלי ממש שנעשה בחנות והרחבנו בזה בכמה מקומות, כאן הנושא שגם אם אינו מוקצה יש בעיה נוספת של אשוויי גומות.