לגור בדירה שנרצח בה אדם

שאלה:

שלום.
חברתי גרה בדירה שכורה וכעת גילתה שבדירה זו אירע רצח לפני כ 10 שנים. האם עליה לחשוש מכך? האם עליה לעשות משהו? תודה

תשובה:

שלום וברכה

אין מה לחשוש, זה לא מדבק… אף שאני מבין את תחושתה הלא נעימה.

שנדע רק בשורות טובות!

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. שבוע טוב, בדיוק קראתי היום בספר קב הישר שעל פי הזוהר מקום שארע בו שפיכות דמים נעשה מקום סכנה אז רציתי לשאול מדוע הרב ענה שאין לחשוש?

  2. קב הישר פרק יא' מביא מעשה הכתוב בזהר שמות על רבי חיא ורבי יוסי שהלכו במדבר ופגשו באדם שהזהירם מללכת בדרך מסוימת משום שהיה באותו מקום שפיכות דמים ומאז כל מי שעובר באותה הדרך ניזוק כי נעשה מקום סכנה.

    מאותה הסיבה צריך גם להתחבר לשכן טוב ולהתרחק ממושב לצים שמקום עבירה משפיע על האדם