מקום קביעת המזוזה ביציאה לחצר אחורית

שאלה:

שלום שמי אורי, יש לי חדר בנות שיש בו דלת יציאה או כניסה לבית מלבד הדלת הראשית, הדלת נועדה בעיקר בשביל יציאה מידי פעם למשטח מעץ שבנוי על גבי הקרקע ,לצורך תליית כביסה או סתם ישיבה בחוץ על המשטח , וכן יהיה פתח יציאה לסוכה שתבנה שם בע"ה , ביציאה מהחדר ישנם כמה מדרגות שמסתיימות במשטח הנ"ל ,והמשטח אינו מגודר לבנתיים , האם דלת יציאה זו חייבת במזוזה ,ואם כן באיזה צד? תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

אם השטח אינו מגודר והוא פונה לרחוב, נראה שלכל הדעות יש לקבוע את המזוזה לימין הנכנס משם לבית, וכמו פתח הכניסה הראשי של הבית. אבל כאשר שטח זה מגודר, אם אין ממנו יציאה לרחוב והוא סגור לגמרי, נחלקו בזה הדעות, ראה כאן.