מנין הקשרים בציצית

שאלה:

שלום, לאחרונה כיבסתי את הציצית הקטן שלי ואחרי הכביסה הקשר הראשון כלפי חוץ בארבע הכנפות השתחרר האים זה בעייתי ולא יוצאים ידי חובת ציצית כחה או שזה בסדר? תודה רבה על המענה

תשובה:

שלום וברכה

בדיעבד מנין הקשרים אינו מעכב, אבל ודאי כדאי מאוד לסדר כדי להרויח את כל הרמזים שנתנו חכמים במנין הקשרים והכריכות. לפני שכורכים וקושרים יש לומר לשם מצות ציצית.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. יישר כח,
    הגמרא במסכת מנחות דף לט ע"א, כותבת קשר עליון הוא מן התורה. ונחלקו האם זה הקשר הרחוק ביותר מן הכנף או הקשר הצמוד לכנף לאחר החוליא הראשונה. ולפי"ז לכאורה אם מדובר בקשר החיצוני כן יש לתקנו, שחיובו מן התורה. הלא כן?
    בברכה,
    ויקטור בוחניק רחובות.

  2. לכתחילה יש לתקן, אבל זה לא נוגע למה שהעלתם, כי בכל מקרה אם הוא יפתח יהיה קודמו החיצוני מכאן ולהבא… שהרי מנים הקשרים אינו מעכב.