הפסק באמצע הבדלה

שאלה:

אדם מתחיל את סדר ברכות ההבדלה וכבר ברך בפה"ג ומיד אח"כ משתיק את ילדיו הקטנים ואומר: אני דורש שתשתקו. או ששואל את רעיתו: האם כבר הבדלת על היין ? האם במצב זה יש הפסק וחייב לחזור על ברכת בפה"ג ?

תשובה:

שלום וברכה

כל מה שנחשב הפסק לענין ברכות הנהנין יחייב כאן ברכה נוספת, כמובן, שהרי הוא צריך לשתות מהיין. אלא שבמשפטים מסויימים נוכל לדון מה נחשב "גביל לתורא, שאינו נחשב הפסק. ראה פרטי דין זה בשמירת שבת כהלכתה פרק מח סעי' א-ז.