מזוזה במשרד / מזוזה בדלת צרה

שאלה:

שלום

אני שוכר משרד לעסק שלי בבניין משרדים, אני ב"ה יש לי מזוזה, אלא במשרדים אחרים רצו לשים מזוזות גם להם (בחלק לא היו מזוזות ובחלק רוצים להחליף). הם כבר הזמינו מזוזות חדשות וכעת ביקשו, כיון שאני הדתי היחיד, שאקבע להם את המזוזות. כמה שאלות:
א. האם מברכים על מזוזה במשרד, כי הרי זה לא בית מגורים.
ב. אם כן כשאני מברך עלי לברך על כל משרד בנפרד או לברך ברכה אחת ולפטור בזה את כל המשרדים (כל משרד הוא של אדם אחר).
ג. ישנו משרד שאין בו קורה רגילה שאפשר לשים בה מזוזה אלא הכניסה למשרד היא דלת זכוכית, איפה להניח את המחזה בדלת זכוכית? מכיוון פנימה של הדלת (דהיינו שהמזוזה נראית בתוך המשרד) או כלפי חוץ.
תודה רבה

תשובה:

שלום רב

משרד שנמצאים בו רק ביום ולא בלילה חייב במזוזה אך ללא ברכה.

לגבי מזוזה בדלת בעלת משקוף צר מאוד ראה כאן בהרחבה.

מקורות:

ראה שו”ת שבט הלוי ח”י סי’ ד, על פי הט”ז סי’ רפו ס”ק י שכתב כן לגבי חנויות שבשוק. והוסיף, שאף שיש במשרד ציוד ומסמכים ודינה כבית האוצר בלילה, מכל מקום כיון שגם בבית האוצר לא מברכים על המזוזה, כמבואר במקדש מעט שם ס”ק א, אין זו סיבה לברכה. וכ”כ בשו”ת אז נדברו ח”ה סי’ מט.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. יישר כח.
    לדעת הרב עובדיה בהליכות עולם ח"ח : לכתחילה אין לברך על משרד. אבל המברכים יש להם על מה לסמוך. ולא חוששים לדעת הט"ז. בברכה, ויקטור בוחניק רחובות.