איסור תרומת זרע

שאלה:

האם לגבר מותר לבצע תרומת זרע לצורך הפריית נשים? מצד אחד-מדובר ברבייה,שיהיו כאלה שיגידו שתרומת זרע זה "פרו ורבו",אבל מצד שני-לעניות דעתי "פרו ורבו" זה רק לגבי גבר ואישה שנשואים… אז לגבי תרומת זרע-זה חטא או מצווה?

תשובה:

שלום רב,

ברור שאסור!

ראשית צריכים לדעת את ההבדל הגדול שבין טיפולי פוריות אצל אנשים שלא זכו לזרע של קיימא בדרך הטבעית:

א. הוצאת הזרע נעשה ביחד עם האישה.

ב. אין להם אפשרות אחרת אחרת להיריון טבעי.

לגבי הנקודה הראשונה שהזכרנו. בעבר לנושא של הוצאת זרע לבטלה שעוד איכשהו היה מקום לומר שאם זה למטרת הולדה זה לא לבטלה, יש גם איסור לא תנאף. כלומר, כאשר אדם מאונן בעצמו הוא עובר על איסור לא תנאף וזה לא התירו לעולם גם לא לצורך הולדת ילדים. כך מבואר בהרחבה בשו"ת אגרות משה בכמה מקומות. ולכן האופציה להפריה היא רק דרך האישה שהוא נשוי לה.

כך גם לגבי הנקודה השניה. בסוגיה ביבמות סה מבואר שיש דרגות הוצאת זרע כאשר יש צורך. ולדרגה כה חמורה אפילו לא הגיעו, כך שכל עוד אפשר בדרך טבעית ודאי שיש איסור גמור לתרום. הנשים שלוקחות מבנק הזרע הם נשים פוריות שאין להם כל בעיית פוריות. אלא שהן לא רוצות להתחתן וכד'.

מעבר לכך ישנם עוד כמה איסורים ושאין כאן המקום לפרטן.