קלטת שמע לילדים עם קול אשה

שאלה:

בס"ד
לכבוד הרבנים שליט"א
ראשית ישר כוח לכבוד הרבני הגאונים על התשובות המחכימות ומקיפות, תבורכו מפי עליון.
אשתי בעלת כישרון בשירה ובהפעלת ילדים, היא גננת ומטפלת בילדים זה כ-15 שנה לערך ועולה בדעתנו לנסות ולסלול דרך חדשה בחייה בעז"ה, (העבודה התמידית עם ילדים מאוד שוחקת ומתסכלת), שאלתינו היא כך:
האם מותר הלכתית להפיק דיסקים (שמע בלבד כמובן) לילדים וגננות למכירה, כשהיא מקיפה נושאים לימודיים וחינוכיים לילדים בגיל הרך, השאלה מתחלקת לכמה פרטים:
1. האם יש הבדל בדרך זאת בן שירה לילדים בדיסק לבן סיפורים?
2. האם ישנו הבדל הלכתית בדין קול באשה ערווה בין כשהשומע מכירה לבין לא, וכיצד ניתן לפתור בעיה זאת אם בכלל?
3. והאם ישנו הבדל בין שירי נשים המיועדים לקהל לבין שירה רכה ושקטה המיועדת מלכתחילה עבור ילדים בלבד שזה לכאורה (אולי) יותר קל?
ברור שכל הנ"ל מתייחס למצב בו נשמרים גדרי צניעות והמטרה היא החדרת יראת שמים וערכי יהדות חשובים מתוך גישה בעלת ניסיון רב בתחום.
בתודה וברכה רבה

תשובה:

שלום רב,

היא יכולה להפיק דיסקים עם סיפורים ושירים לילדים כמו שהיא רוצה ואיך שהיא יודעת לעשות. אין כל הגבלה הלכתית בזה. כמובן שאם אדם מבוגר ירצה לשמוע אותה שרה זה אסור, אמנם יש שחילקו אם הוא מכיר אותה או לא, אבל בכל מקרה זה לא עניינה. הדיסקים בעקרון מיועד לקהל יעש שמותר להם לשמוע, ולכן אין בכך כל הגבלה הלכתית.

שיהיה בהצלחה!