להעיד בפני בורר שדן לפי דעתו

שאלה:

האם מותר לי ללכת להעיד בדיני חושן משפט בבוררות. אצל בורר. לא חושב שזה על פי דין תורה וגם ספק אם זה לפי חוקי המדינה או חוקים אחרים..?????

תשובה:

שלום וברכה,

לעד יחיד ואין עוד עד שיגיע להעיד – אסור להעיד, כיון שלפי התורה אין להוציא ממון על פי עד אחד. ובערכאות מוציאים ע"פ ע"א. ואם יש עוד עד שיעיד, תלוי אם מותר לצדדים להישפט בערכאות, יש אופנים שמותר – אם קיבלו היתר מב"ד, או שתבעו את הנתבע, והלך בע"כ להתדיין שם. או שקיבלו אדם יחיד שידון אותם כפי דעתו, למרות שאיינו דן לפי התורה אם קיבלו אדם מסויים – מותר. בשונה מקבלת בית משפט שאסור כיון שמקבל מערכת חוקים שלא לפי התורה.

בהצלחה.

מקורות:

עד יחידי לא יעיד – ראה שו"ע חו"מ סימן כח סעיף ג.

לקבל בורר שידון לפי שכלו ולא שידון לפי חוקי גויים – מותר – ראה ש"ך סימן כב ס"ק טו.