אי תשלום שכר דירה

שאלה:

אי תשלום שכר דירה
שלום, לאחרונה, לאחר שהתאלמנתי השכרתי את דירתי לזוג צעיר ובכספי שכר הדירה שכרתי דירה בקרבת הילדים.
בעת חתימת החוזה השוכרים הציעו לשלם כל 3 חודשים שיק, הסכמתי. תשלום ראשון ושני שילמו בעת עריכת החוזה. ולאותו הסדר גם אני הגעתי עם בעל הדירה המשכיר לי את דירתו, כך שאת הכסף שאני מקבלת מהם אני מעבירה עבור שכר הדירה שלי.
תשלום שלישי היו צריכים למסור לפני למעלה מחודש וחצי, מאז אותו יום שהייתי אמורה לקבל את כספי שכר הדירה אני מתקשרת אליהם ומבקשת את השיק מאחר ועליי גם לשלם את שכר הדירה, זאת המשכורת שלי.
הם מתעלמים לא עונים לטלפונים ולהודעות שלי.
אני יודעת שעל פי דין אני יכולה לגשת לבית המשפט בדרישה לפנות אותם מהדירה מאחר והפרו סעיף מהותי בחוזה.
מבחינתי הם חייבים כסף ולא משלמים, לאחרונה אף לקחתי הלוואה על מנת לשלם את שכר הדירה שלי, אין לי משכורת אחרת.
האם על פי ההלכה הנ"ל מוגדר ע"פ כגזלה??

תודה

תשובה:

שלום וברכה,

לפי הלכה שוכרים שלא משלמים הם גזלנים. הדירה לא שייכת להם ולכן לא יכולים לדור בה מבלי לשלם. לא צריך סעיף בחוזה כדי להבין שלא גרים בדירה בחינם.

למרות שהם מתנהגים שלא כדין אסור לך ללכת לבית משפט אלא לבית דין, כיון שאסור להישפט בבתי משפט, ואם הם יסרבו להתדיין בבית דין, תקבלי היתר לתבוע בערכאות.

תמיד טוב לקחת ש'יק פיקדון מהשוכרים, כדי שאם לא ישלמו או שישאירו חובות או נזקים שיהיה למשכיר אמצעות לגבות את כספו.

הרבה הצלחה.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. אני יכולה לעזור כדי לפנות את הדיירים בדרך משפטית תמורת 500 שקל. בנוסף הכנת כתב תביעה בתביכות קטנות כולל גם בנושאים אחרים (כמו למשל על רהיטים לא תקינים) תמורת 600 שקל. מי שמעונין 0525530967. גם מכינה חוזה שכר דירה כמו של עורך דין ב- 600 שקל.