ניגוב ידית הברז לפני נטילת ידים

שאלה:

שלום
האם כאשר רוחצים ידיים, מותר לאחר שטיפת הידיים לסגור את הברז בנגיעה בידית או שמא יש להחמיר כיון שאולי יש טיפות טמאות על הידית ויבואו לטמא את הידיים שוב? והאם יש הבדל בזה בין שטיפה עם נטלה או לא.
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

השאלה הזו היא רק בנטילת ידים לסעודה, בשאר רחיצה אין כל ענין כזה בכלל [אין כאן טומאה של ממש אלא רק הקפדה בנטילת ידים ששם נהגו לעשות כטהרה לתרומה] וגם בנטילת ידים לסעודה אין חיוב מן הדין אלא שיש שהידרו בכך.

מקורות:

ראה כאן בהרחבה נדון דומה שדינו שווה.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. אוקי, אז לפ"ז גם אם יצא משירותים וכעת כשנוגע בברז כדי לפתוח אותו נרטבים ידיו קצת מהטיפות שעל הברז זה גם בסדר ויכול כך לרחוץ את ידיו?