לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

אמירה לגוי

שאלה:

בס"ד

שלום הרב!
1) אם הבן שלי הדליק בליל שבת את התנור. באיזו דרך אוכל לומר לגוי לכבות אותה?
2) האם מותר לגוי לעשות מלאכה עבור עצמו בכלים שלי?
3) האם מותר להנות ממלאכה שגוי עשה עבור עצמו?
4) פלטה שלא הוכנסה לפני שבת ויש לי אורחים או שיש לי אירוע ואין לי שכנים וכדומה. האם יש דרך שבה אוכל על ידי גוי להדליק את הפלטה?

תשובה:

שלום וברכה

  1. כיון שמדובר בדבר שאין בו הנאה אלא מניעת נזק, מותר לרמוז לו שלא בדרך ציווי, משהו כמו "ראה, הבן שלי הדליק סתם את התנור"!
  2. מותר לגוי לעשות מלאכה בכלים שלך, בתנאי שאתה משאיל לו אותם ביום שישי בעוד היום גדול, אסור להשאיל לו אותם בשבת עצמה או ביום שישי סמוך לחשיכה, שלא יאמרו שהוא עושה בשליחות הישראל, ראה שו"ע סי' רמו.
  3. מותר.
  4. אין דרך, אא"כ אין משהו אחר לאכול, כמעט לא מצוי.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. יישר כח.
    לגבי השאלה הרביעית. האם לא אפשר להציע לו בשעת הדחק לחבר את התקע של הפלאטה עם שעון שבת ושהגוי יכניס זה לא ידלק מיד ואין בדבר הזה איסור תורה לרוב הפוסקים. וזה בגדר שבות דשבות לצורך מצוה ועכ"פ חשוב צורך גדול? בברכת התורה, ויקטור בוחניק רחובות.