פועל שמנע סעיף בתנאי העבודה ונגרם הפסד לבעה"ב

שאלה:

עובד בחברה קבלנית שהכין חוזה מול קבלן משנה – לטענת בעל הבית הוא שכח להוסיף בחוזה סעיף ולכן בעל הבית נדרש אח"כ לשלם על זה בנפרד. האם ניתן לחייב את הפועל בנזק? אם אפשר מקורות

תשובה:

שלום וברכה,

לא ניתן לחייב את העובד על שלילת סעיף שגרם הפסד לבעה"ב. וראה מקורות.

בהצלחה.

מקורות:

בשו"ע סימן שפו ס"ג מבואר שאם שכר סופר שיכתוב לו שטר חוב וכתב הסופר מנה במקום מאתיים ונגרם הפסד למלווה, נחשב גרמא בנזקין ואין הסופר חייב. כמו כן במקרה הנ"ל שהעובד מנע סעיף שהיה יכול לזכות את בעה"ב שנחשב לגרמא בנזקין. אמנם בכל גרמא חייב לצאת ידי שמים, אך כאן לצאת יד"ש נראה שאינו חייב, א' שבשטר חוב גרם נזק, ואילו כאן לא גרם הפסד אלא מנע רווח מהבעלים, שהיו יכולים לקבל דבר נוסף בחוזה. ב' שאם נעשה בשוגג אין חיוב לצאת יד"ש כמבואר במאירי ריש פרק הכונס.