דרישות השכן כשבונים על גבי הרחבתו

שאלה:

ב"ה

מה מחויבות על פי ההלכה והחוק אם שכן מקומה ב' רוצה לבנות על גבי שכן מקומה א'

מה מחוייבות ומה מותר לשכן א' לבקש ולדרוש ערבויות משכן מקומה ב' והקבלן שלו
לגבי לסיים את הבנייה ולא יפסיק באמצע ולא יהיה נזקים?

2, והאם שכן מקומה ב' מחוייב לומר מי הקבלן שמבצע?

תודה רבה ולהשמע

חיים

תשובה:

שלום וברכה,

השכן מקומה א' שבונים על גביו יכול לדרוש השתתפות ביציקת התקרה שלו שהיא רצפת הקומה ב'. וכן השתתפות בעמודים ויסודות.

טענת רעש ולכלוך לא מתקבלת בבתי דין, ואף לא בחוק. יש זכות לשכן לבנות וטבעי שיש רעש ולכלוך בזמן הבנייה. אמנם יכול השכן מקומה א' לדרוש משכן שבונה שזמן הבנייה לא תמרח זמן רב, אלא יעבדו בזמן רצוף ללא הפסקות.

השכן מקומה א לא יכול לדרוש לדעת מי הקבלן המבצע. אך בכל מקרה ראוי שיגיעו להסכמה ותנאים ברורים כדי למנוע חיכוכים בעתיד.

בהצלחה.