הדלקתי את האור בשבת, לכבות כדי שלא ליהנות?

שאלה:

הדלקתי שוב נכשלתי תאור במקלחת בשבת שלא מדעת שתית xl וגם מתוך שינה הדלקתי תתטלוויזיה בשבת בטעות טשקמתי כיביתי אותה שלא אהנה ממה שנעשה דלוק בשבת בסדר מה אני עושה?

תשובה:

זה שהדלקת בטעות זה חבל מאוד ויש לעשות הכל כדי שזה לא יקרה, אולי להדביק סלוטיפ בעבר שבת על המתג כדי שלא תכשל, אבל חשוב מאוד לדעת, גם אם קרה שהדלקת, אסור לכבות בשום אופן! זה שוב חילול שבת, וזה כבר בדעה צלולה!