שכיבה על הגב

שאלה:

הרב שמעתי שאסור לשכב על הגב בשינה וגם ברגיל ניראלי האם זה נכון ?

תשובה:

אסור לשכב על הגב שמא יבוא לידי קישוי, [וי”א שאיסור זה שייך גם כששוכב עם פניו כלפי הקרקע דהיינו על בטנו, וכן ראוי להחמיר], ודבר זה אסור רק לגברים,

מקורות:

האיסור לשכב פרקדן, מבואר בשו”ע אהע”ז סי’ כג ס”ג, ולענין שכיבה על בטנו ופניו כלפי הקרקע, ראה תוס’ נדה יד, א ותוס’ פסחים קח, א שכ”ד הערוך והמפרש, וכ”ד הרשב”א בברכות יג, א, וכ”נ דעת הרמב”ם איסו”ב פכ”א הי”ט למדייק, וכ”כ החת”ס נדה בשיטת הרמב”ם, וכ”ד לענין איסור פרקדן לגבי קריאת שמע, ע”ש הל’ קר”ש פ”ב ה”ב ובב”י או”ח סי’ סג. ולגבי אם האיסור דווקא בשכיבה לצורך שינה או אפי’ שכיבה בעלמא, ראה בשו”ת משנה הלכות חט”ו סי’ צו מש”כ הוא ובעל האז נדברו בזה.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. מה לגבי הטיית משענת הכיסא לאחור (הכיסא שלי מגיע כמעט למצב שטוח לגמרי) שלא לשינה, אלא למנוחה בעצימת עיניים של נגיד חמש-עשר דקות. אם אסור, מה אם אשים כרית עלי או אנעל את החדר?

    תודה רבה כבוד הרב