חזן שפוטר האם זכאי בפיצויים

שאלה:

שלום. חזן כבר חמש שנים בביה"כ שחלק מהציבור רוצה לפטר אותו מסיבה שלא מרוצים ממנו, קורא מהר וכו'. האם החזן יכול להגיש תביעה על זה ברגע שיפטרו ולקבל פיצויים? (הם נותנים תלוש).

תשובה:

שלום וברכה,

כל פועל שעבד כעובד ומעביד זכאי לקבל את כל ההטבות ותנאים סוציאליים שנהוג לתת באותה מדינה. אלא אם יש מנהג שפועל בעבודה מסוימת לא מקבל את ההטבות. ולכן אם אין מנהג שחזן לא מקבל פיצויים, הרי שזכאי החזן לתבוע פיצויים.

בהצלחה.