יחוד בעבודה

שאלה:

שלום הרב. יש לי שאלה בדיני ייחוד. אני עובד בחנות ספרים בחופש ובסוף היום אני צריך להזין נתונים במחשב. הואיל ואני מתלמד הצמידו לי בחורה שתעזור לי בשני ערבים. להלן נתוני המקום:
א. בסוף היום מורידים את דלת הכניסה (דלת שקופה שיורדת מהתקרה אך לא סוגרים אותה עד הסוף, אדם יכול להיכנס פנימה אבל הוא צריך ממש להתכופף). ב. העובדת היא גויה (כל משמרת זה עובדים אחרים אבל איתה אני מתלמד).
ג. אנחנו מזינים את הנתונים בחדר צדדי (אין לו דלת) ולא ניתן לראות אותנו מבחוץ.
ד. בחנות עצמה יש מצלמה אבל היא לא מגיעה לחדר (ואני מתלבט אם יש בחדר עצמו מצלמה).

תשובה:

שלום וברכה

לפי הנתונים שאתה אומר נראה שמדובר ביחוד ממש, שכן אף אדם לא יכנס לחנות בצורה שתיארת, כולם מבינים שהיא סגורה, ואתם הרי בחדר צדדי שלא רואים אתכם בחוץ. תסביר את הבעיה לבוס בצורה נעימה, ותבקש ממנו להתלמד באופן אחר. תבוא לקראתו לגבי השעה וכו', העיקר שלא תהיה בעיה של יחוד. אגב גם עם יהודיה היחוד אסור.

בהצלחה