צמר קשמיר – שעטנז

שאלה:

בסד
שלום לרב!
קנינו צעיפים בירושלים (מבן מיעוטים) שכתוב על התוית 100 קשמיר, לאחר קריאה באינטרנט הבנתי שקשמיר הוא בד יקר, מה שמחשיד את המחיר הנמוך ששילמנו (35 שח לשניים) …האם יש לחשוש לשעטנז??? תודה

תשובה:

שלום וברכה

לכאורה כדאי לבדוק.

אמנם קשמיר אינו צמר כבשים אלא עיזים, אבל כיון שסביר מאוד שזה לא קשמיר, בגלל המחיר, יש לחשוש שמא זה צמר ואולי יש בזה גם פשתן [חשש רחוק אבל שווה לשאול].

כמו כן, מחמת מחירו וחלושתו, יש רגילות לערב צמר קשמיר בצמר מרינו וכדומה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה הרב!
    עכשיו שמתי לב למשהו מוזר, ישנה תווית קטנה בצד הבגד שבכלל כתוב בה שהבד עשוי מכותנה ופוליאסטר. מה שחשבתי בהתחלה זה היה תוית באנגלית שתפורה על הבד עצמו. אין לי כבר מושג למה להאמין