גניזה באותיות מדבקה שיוצרות יחד פסוק

שאלה:

שלום רב
רציתי לשאול על אותיות מדבקה [דהיינו שיש מדבקות של אלף בית] ואדם לקח והדביק על הקיר לצורך קישוט מימרה של חז"ל וכד', ואחרי זה הוא מסיר אות אות [לדוגמא כמו שיש בסוכות שעושים ושמחת בחגך וכד'] האם כל אותו בנפרד צריכה גניזה, האם מותר לגרד את האותיות ולהפיל לרצפה, או שצריך לנהוג בהם כבוד

תשובה:

שלום וברכה

בשאלה דומה דן בס' גנזי הקודש פרק ז סעיף יד, לגבי פאזל – תצרף, שבכל אחד מחלקיו יש אות או מילה ויחד הוא מרכיב מימרה של חז"ל אם חייב גניזה, והביא בשם הגר"נ קרליץ שהואיל ואין בכל אחד מחלקיו דבר קדוש בפני עצמו, אין חיוב גניזה, ונראה לכאורה שכך הוא גם במדבקות נפרדות שהודבקו על הקיר, כיון שלא אמורות להשאר שם דרך קבע, וצ"ע למעשה.