ברכת מאורי האש – ברכת הנהנין או ברכת השבח

שאלה:

שלום לרבנים סי חצר סע ד אין מברכין על הנר עד שיאותו לאורו והרי קימל שמברכין קודם עשיתן?תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

הברכה עובר לעשייתן היא רק בברכת המצוות, ברכת מאורי האש אינה ברכת המצוות אלא יש אומרים שהיא ברכת הנהנין [ולפי זה מברכים כעין ברכה אחרונה, אחר ההנאה שקיבלנו] ראה ארחות חיים לוניל הבדלה אות טז, כל בו הל' הבדלה, מכתם פסחים קו ועוד. ורוב הפוסקים סוברים שהיא ברכת השבח, וזה ודאי שייך רק אחרי ההנאה, ראה ביאור הלכה סו"ס רצו שכן דעת רוב הפוסקים. וע"ע תהלה לדוד אות ד' שאין צורך דוקא להנות, אלא שיוכל להנות.