לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

רופא שיניים שביצע טיפול ללא ידיעת המטופל

שאלה:

אם הייתי ברופא שיניים לביקור. והוא עשה לי טיפול בשיניים ללא ידעתי..האם אני צריך לשלם?

תשובה:

שלום וברכה,

אם ביצע הרופא סוג טיפול שהיה מחויב לעשות, ואם לא היום אז היה מטפל בפעם אחרת, חייב המטופל לשלם את כל המחיר, כדין יורד לשדה חברו בשדה העשויה ליטע שנותן לו כפועל רגיל. אם הטיפול לא הכרחי ולא היה המטופל מבצע את הטיפול, ועתה אחרי שביצעו את הטיפול יש לו הנאה, חייב המטופל לשלם הוצאות בלבד, כדין יורד לשדה חברו שלא ברשות שידו הפועל על התחתונה.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע חו"מ סימן שעה