טיפול שיניים אצל רופא יהודי בשבת

שאלה:

שלום לכבוד הרב
אדם שיש לו בשיניים ייסורי תופת בשבת קודש ואין לו עם מי לטפל רק אצל יהודי שאינו שומר תומצ
האם מותר לטפל אצלו בשבת

תשובה:

שלום וברכה

אם הכאב חזק מאוד ויש חשש לדלקת בשורשי השן מותר לטפל על ידי רופא יהודי, כיון שהוא בגדר מכה של חלל שדינה כפיקוח נפש. אבל אם ידוע שאין חשש סכנה יש להמתין לערב למרות הכאבים. כמובן שכל כאב חזק המפיל את האדם למשכב דינו כחולה שאין בו סכנה ומותר לקחת תרופות לשיכוך כאבים או להעזר בגוי. גם באופנים שנעזרים ביהודי יש להעדיף לכתחילה רופא שומר מצוות שיודע למעט באיסורים, אם יש בנמצא. למעשה נדיר להתיר דבר כזה.

מקורות:

ראה שו"ע שכח ג, וראה בהרחבה בארחות שבת פרק כ הערה רטז.