קלפים בשבת

שאלה:

האם צריך למנוע מילדים מלשחק בקלפים שמחליפים אחד עם השני, והוה כמסחר או מקח וממכר, אשמח לקבל מקורות לענין

תשובה:

למה למנוע? כוונתך בשבת? עדיין זה לא מסחר, אין כאן נושא של כסף אלא פשוט תחרות.

הצטרף לדיון

5 תגובות

  1. כוונתי היה בשבת, וכונתי היה למשחקים כמו רבנים או דברים אחרים שקונים בחנות והילדים מנסים להשיג כמה שיותר להשלים אלבום וכדומ'

    ושאלתי היה שבמה שמחליפים אחד עם השני כמה פשוטים ביקר למה לא יהיה דומה למסחר ומנין שצריך שיהיה כסף
    אשמח אם יש לכם מקורות בענין

  2. לא הבנתי דבריך, חשבתי שכוונתך למשחקי רביעיה… לגבי החלפת תמונות הביא בפסקי תשובות שו כא חידוש גדול, שכיון שמעיקר הדין הקלפים של ההורים ואין קנין לקטן – מותר. אבל לדעתי נראה שראוי ללמדם להחמיר בזה.

  3. בדקתי וראיתי עכשיו שהרמ"א בסי' של"ח סעי' ה' כותב במפורש שזה אסור, ורק דאין למחות ביד הקטנים והנשים דמוטב וכו'
    [לא מצאתי בפסקי תשובת כלום]

  4. אם תחפש בפסקי תשובות מה שכתבתי תמצא. כנראה בשו"ע מדובר בדבר שאינו שייך להורים הרי מדובר שם בדברים שאינם שווי ערך, קליפות וכדומה.

  5. בכל אופן גם לדבריך החולק על דברי המגדנות אליהו שהובא בפסקי תשובת' דברי הרמ"א שאין למחות מצד שלא יהיו שוגגין, על אף שבעלמא תמיד יש לחנך את הילדים, עומדים במקומם וגם מסתבר שבדבר שהוא בנפשו של ילד כמשחק וכדומ' צריך להזהר שלא יהיו מזידים