להתלבש מול ספרי קודש

שאלה:

מותר להתלבש\להתפשט ליד ספרי קודש?

תשובה:

שלום וברכה

אין לעמוד ערום ממש מול כתבי קודש, כמבואר במשנה ברורה סי’ מה ס”ק ה, על פי דברי הרמב”ם בהל’ יסודי התורה פ”ו הל’ ו, אולם החלפת חולצה וכיוצא בזה מותרת. ואפילו באשה, או כשהיא מניקה, שלא אמרו טפח באשה ערווה אלא לגבי איש הרואה אותה שעלול לבוא על ידי כך לידי הרהור, אבל לגבי עצמה לא נחשב הדבר כערווה, כמבואר בסי’ עד סעי’ ד – ה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. יש לי שירותים מול הארון ספרים והילדים לא תמיד מקפידים לסגור את הדלת האם זה בסדר כיוון שזה בחדר אחר או שסו"ס זה מול הספרים?