נשמות הגרים היו בהר סיני

שאלה:

שלום רציתי לדעת מה המקור של כך שכתוב שגם הגרים דהיינו גרי הצדק עמדו בהר סיני תודה מראש

תשובה:

שלום וברכה

החיד"א בספרו פתח עינים (יבמות מז ע"ב) שהקשה, מפני מה נקטו חז"ל בלשונם בכל מקום "גר שנתגייר" הא יותר היה ראוי לומר "גוי שנתגייר".

וכתב לפרש זאת על פי האמור בכתבים שנשמות הגרים כולם היו במעמד הר סיני, ותוכן דבריו אלו הוא, שנשמות הגרים אינן נשמות חדשות המתחדשות להם בעת בואם לקהל ישראל,  אלא גרים אלו מתחילת ברייתם יש בהם מנשמות ישראל אלא שנדחו לבין האומות.